Agenția Națională de Integritate a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaților date referitoare la angajările făcute de 47 de deputați la birourile parlamentare, conform evz.ro.

ANI solicită Camerei date privind persoanele angajate în cadrul birourilor parlamentare, cererile de angajare, contractele individuale de muncă, acte adiționale la contractele individuale de muncă care au intervenit pe parcursul mandatului, precum și veniturile realizate de către persoana angajată.

Pe lista celor verificați se află Mădălin Voicu, William Brânză, Mihăiță Calimente, Iulian Iancu sau Cristina Pocora, dar și Relu Fenechiu, care în prezent se află în închisoare.

Deputatul PNL Cristina Pocora a declarat, pentru EVZ, că-i pare rău de situația creată, dar va explica celor de la ANI că a angajat, la cabinetul parlamentar, o rudă de gradul 4, ceea ce nu este ilegal. În plus, potrivit lui Pocora, această angajare a fost pe perioada a doar trei luni, între decembroe 2008 și martie 2009, iar suma plătită a fost de exact 467 de lei.

Deputatul PSD Mădălin Voicu a spus că nu știe de ce dorește ANI să-l verifice. „Nu am angajat nici o rudă, din 1996 până acum”, a spus Voicu.

Recent, mai mulți parlamentari au fost condamnați pentru că și-au angajat rudele la cabinetul parlamentar. Acum două săptămâni, deputatul PSD de Ialomița Marian Neacșu a fost condamnat marți de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că și-a angajat nelegal fiica la biroul sau parlamentar. El are dreptul la recurs.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.