Home Politica Ambasadorul american la București, Hans G. Klemm, poză cu steagul secuiesc

Ambasadorul american la București, Hans G. Klemm, poză cu steagul secuiesc

by S. C.

Ambasadorul SUA la București, Hans G. Klemm, apare pe internet alături de oficiali UDMR și ai unor formațiuni maghiare extremiste cu steagul secuiesc.

Primul este Antal Árpád, primarul UDMR al Municipiului Sfântu Gheorghe (chiar el a postat fotografie pe pagina sa de socializare). Ultimul este Tamas Sandor, presedintele CJ Covasna.

Potrivit mesajului care însoțește fotografia… comunitatea maghiară se simte prigonită de o majoritate care nu o lasă să își folosească simbolurile. I-au spus amsadorului SUA și despre metodele Traian Băsescu și Liviu Dragnea de reorganizare adminstrativ-teritorială care ar fi dus la o asimilare forțată a comunității maghiare prin topirea ei în entități care ar fi făcut ca ei (n.a.maghiarii) să devină minoritari.

Sursa- stiripesurse.ro

 

content-image

Az értékek melyeket az Egyesült Államok képvisel, a jólét, a demokrácia az mindig Nyugat irányából jött és jön, ezért mi Nyugat felé nézünk. Viszont feltettük ma az amerikai nagykövetnek azt a kérdést, hogy lehet-e vallásszabadság olyan körülmények között, hogy közben elveszik az egyházi javakat, úgy értelmezik-e Amerikában a demokráciát, mint ahogyan Bukarestben értelmezik, hogy ha három farkas és egy bárány találkoznak, akkor demokratikusan megszavazzák, hogy mit fognak vacsorázni? Egyenlőség-e az, hogy minket naponta zaklatnak azért, mert szeretnénk használni az zászlónkat, de más megyékben szabad ugyanezt, rendben van-e az, hogy mi a bíróságot járjuk, mert különböző rendszerek mögül egy ember folyamatosan feljelent minket és éppen a tegnap kaptam a feljelentést, hogy a Székely Mikó Kollégium száz éve ott lévő feliratot is levegyük? Elmondtam a nagykövet úrnak, hogy a független román bíróság arra fog engem kötelezni, hogy egy műemlék épületről levegyem a magyar feliratot, és ha nem veszem le, akkor naponta 150 euróval fognak büntetni. Demokrácia ez, Amerikából nézve?

Ismertettük a nagykövettel, hogy egy olyan regionalizációs terv van előkészítve, mely arról szól, hogy az önkormányzatokat is kivegyék a magyar közösség kezéből és a székelyföldi magyar közösséget egy olyan régióba akarják beolvasztani, ahol a magyarság nem lesz már többségben. Mi ezzel kapcsolatban elmondtuk, bizonyos kérdésekben nincsen kompromisszum, ahogy megakadályoztuk Ceausescu idejében azt, hogy beolvasszák Kovászna megyét, ahogy szembeszálltunk Basescu vagy Dragnea regionalizációs tervével, szembe fogunk szállni bárkivel, mert vannak olyan ügyek melyekben nem tudunk és nem fogunk kompromisszumokat kötni.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.