Home Politica Ambasada SUA: Este potrivit ca românii să fie preocupaţi de situaţia din Ucraina

Ambasada SUA: Este potrivit ca românii să fie preocupaţi de situaţia din Ucraina

by S. C.

Vicepreşedintele SUA Joe Biden vine la Bucureşti pentru a aprecia parteneriatul cu România şi a exprima solidaritatea SUA în urma instabilităţii create de situaţia din Ucraina, afirmă Duane Butcher, arătând că e potrivit ca românii să fie preocupaţi, nu „în mod necesar” îngrijoraţi de această criză.

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a făcut aceste precizări într-o declaraţie acordată agenţiei MEDIAFAX.

„Motivul principal al vizitei vicepreşedintelui este de a exprima aprecierea faţă de România ca partener strategic, pentru militarii şi jandarmii români din Afganistan şi din alte părţi ale lumii, pentru angajamentul României în cadrul NATO. Un motiv la fel de important al vizitei este să arate sprijinul puternic al SUA în aceste momente de instabilitate în regiune, ca urmare a evenimentelor din Ucraina. Este important şi vrem să demonstrăm partenerilor noştri din NATO că suntem aici, alături de ei, în această perioadă”, a spus Butcher.

El a apreciat că este potrivit ca românii să fie preocupaţi, nu în mod necesar îngrijoraţi, de situaţia din Ucraina, arătând însă că în mod cert vicepreşedintele american îi va asigura că NATO şi SUA le sunt alături în aceste momente.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.