Home Actualitate Ambasada României în Italia, mesaj de interes major: „Pentru binele vostru și al întregii comunități”

Ambasada României în Italia, mesaj de interes major: „Pentru binele vostru și al întregii comunități”

by George Avram
Ambasada României în Italia face apel la românii din Italia, într-un mesaj, în contextul măsurilor luate de Guvernul Conte.

„La data de 8 martie 2020, guvernul italian a anunțat noi măsuri urgente pentru combaterea și prevenirea infecției cu COVID-19.

Pentru binele vostru și al întregii comunități, reiterăm importanța respectării cu strictețe a acestora

Noile prevederi sunt valabile până la 3 aprilie (în lipsa altor termene menționate explicit) și includ, printre altele:

Stabilirea unei zone cu măsuri restrictive speciale (întregul teritoriu al Regiunii Lombardia, provinciile Modena, Parma, Piacenza, Reggio nell’Emilia și Rimini din regiunea Emilia Romagna; provincia Pesaro e Urbino din Marche; provinciile Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola și Vercelli din Piemonte, respectiv provinciile Padova, Treviso și Veneția din Veneto). Trebuie evitate toate deplasările care nu sunt strict necesare, atât în intrare și ieșire, cât și în interiorul acestei zone.

Pe întreg teritoriul Italiei, se suspendă activități culturale și sociale, precum evenimente, spectacole de teatru sau cinematografice, muzee. Se suspendă, de asemenea, ceremoniile civile sau religioase. Se recomandă limitarea, pe cât posibil, a deplasărilor persoanelor fizice doar în cazuri strict necesare. Activitățile didactice (școli și universități) sunt suspendate până pe 3 aprilie în zona cu măsuri restrictive speciale și până pe 15 martie în restul teritoriului”, este mesajul Ambasadei României în Italia.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.