Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat, în septembrie 2018, cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.

Solidaritatea românilor care au decis să fie alături de Vintilă Mihăilescu în această încercare i-a uimit și pe francezi.

Vintilă Mihăilescu scria, într-o postare pe Facebook, pe 5 iulie, că președinta Tribunalului din Besançon a fost extrem de impresionată de solidaritatea pe care o dau românii în ceea ce-l privește.

„Președinta Tribunalului din Besançon ne semnează niște acte juridice legate de transplant și, aflând că suntem români și nu avem asigurare franceză, ridică ochii spre noi și ne întreabă cu vădită compasiune de unde o să facem rost de toți acești bani.
– Avem deja un grup de peste 4000 de persoane care au donat și… – începe să-i explice fiul meu.
Doamna președintă se oprește brusc și face o pauză lungă:
– Toată admirația mea pentru această solidaritate! În Franța, așa ceva nu cred că ar mai fi posibil…
Nu am comentat, am reținut doar admirația, sinceră, a unei președinte de tribunal francez și v-o trimit mai departe tuturor, de aici, din Besançon. Eu nu mai am de mult cuvinte…”, a scris Vintilă Mihăilescu.

Până acum s-au strâns jumătate din banii necesari. Pentru cealaltă parte, luni, la Ateneul Român, va avea loc un concert caritabil, luni, 15 iulie, de la ora 19.00.

La concertul organizat la Ateneul Român vor evolua dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru, soprana Oana Andra și tenorul George Vîrban.

Categoria 1 – Loje centrale – 2500 ron

Categoria 2 – Loje centrale spate – 900 ron

Categoria 3 – Loje laterale – 500 ron

Categoria 4 – Locuri în sală – 200 ron

Biletele pentru eveniment se pot achiziționa de pe iabilet.ro

Tot în celași scop, pe 11 iunie re loc o expoziția cu licitație.


Vernisaj expoziție: 11 iulie, ora 7 p.m., Galeria Mobius, str. Mendeleev, nr. 2. Expoziția este deschisă în perioada 12 Iulie – 14 Iulie, între orele 14-17. Eveniment licitație caritabilă: 14 iulie, ora 7 p.m., Rezidența BRD Scena9, str. I. L. Caragiale, nr. 32.

Vintilă Mihăilescu este un antropolog și om de cultură, unul dintre cei mai iubiți și respectați profesori și autori din țara noastră. A susținut conferințe, a publicat cărți valoroase și a scris sute de articole.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.