Utlizatorii apricației mobile Biziday au primit vineri seară o alertă prin care erau avertizați că în zona Vrancea se poate produce un seism cu magnitudinea 10 pe scara Richter. Informația a fost ulterior dezmințită de Moise Guran, relatează B1. 

”Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la oa adâncime de 10 km. Păstrați-vă calmul și mergeți cu familia sub o grindă solidă!”, astfel mesajul de avertizare.

La scurt timp după apariția alertei, Moise Guran a postat următorul mesaj pe Facebook: ”Ceea ce ați primit nu este o alertă de cutremur ci o Alertă Roșie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Asta sugerează că serverul nostru a fost spart. Momentan l-am deconectat și investigăm. Ne cerem scuze și vom reveni de îndată ce voi avea mai multe informații”.

Moise Guran a revenit cu noi precizări după alerta falsă de cutremur care a apărut vineri seară pe aplicația Biziday:

”Până acum știm așa:

Alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday. De altfel ea nici nu a plecat din interfața noastră de operare. În loguri NU EXISTĂ!
Asta pentru că nici de pe serverul nostru nu a plecat. Aparent serverul pe care noi îl folosim NU a fost spart. Asta ne comunică în acest moment firma de la care închiriem serverul
Ca să ajungă în telefoanele dumneavoastră o Notificare sau o Alertă trece prin Google Cloud. Altfel spus, de pe serverul nostru, instrucțiunea pleacă pe un server al Google și de acolo la dumneavoastră. Cum de la noi nu a plecat nicio alertă, acum investigăm să vedem de unde a plecat și, mai ales, cum a intrat în Aplicația Biziday.
Revin de îndată ce aflu noi amănunte.

Îmi cer scuze încă o dată!”, a scris Moise Guran pe Facebook.

 

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.