Alain Delon al României, așa cum a fost numit Geo Costiniu a murit  la vârsta de 63 de ani. Geo Costiniu, de o frumusețe rară, ne-a înfrumusețat tinerețea.

Geo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitală, a murit în noaptea de luni spre marţi. Artistul avea 63 de ani. Se pare că a mutrit supărat că a fost abandonat de prieteni, sinținud-se singur.

Reprezentanţii Teatrului Odeon au declarat pentru Mediafax că actorul Geo Costiniu va fi înmormântat sâmbătă.

Dorina Lazăr, directoarea Teatrului Odeon, a declarat că Geo Costiniu a fost un mare artist, un om bun şi un coleg minunat. „Era suferind. A fost un mare artist, un om bun şi un coleg minunat, care s-a îmbolnăvit. (…) A murit săptămâna trecută Dana Comnea, la New York, şi acum moare Geo Costiniu. Sunt foarte mâhnită. Era un coleg minunat şi uite că boala l-a învins”.

Geo Costiniu a început să joace în producţii de televiziune încă de la vârsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat.  În anul IV de facultate, a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitală, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei.

După absolvirea facultăţii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, unde a jucat între anii 1973 – 1974.

Din 1974, a fost actor la Teatrul Giuleşti (actualul Odeon) din Bucureşti, pe scena căruia a interpretat numeroase roluri, în piese celebre, ca „Pălăria Florentină”, „Omul care a văzut moartea”, „Patima roşie”, „Marchizul de Sade”.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.