Cei 296 de membri ai Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI) au votat „Marioneta/The Ghost Writer” drept cel mai bun film al anului 2010, potrivit site-ului oficial al organizaţiei, relevă sroscas.ro. Premiul urmează să-i fie înmânat actriţei din rolul principal, Olivia Williams, în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la San Sebastian ce va avea loc în această lună.

“The Ghost Writer” spune povestea fostului premier britanic Adam Lang, interpretat de Pierce Brosnan, care vrea să îşi scrie memoriile. Decorul în care se desfăşoară acţiunea este situat pe o insulă de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii. Cel care îl ajută pe Lang să îşi scrie memoriile moare în împrejurări suspecte, fiind trimis un “negru” (Ewan McGregor) pentru a-l ajuta să îşi termine cartea. Anonimul scriitor reuşeşte să înţeleagă şi să intre repede în intrigile politice şi sexuale, din care nu lipsesc şi sotia lui Lang, Ruth (Olivia Williams), şi secretara sa, Amelia Bly, interpretată de Kim Cattrall.

Din distribuţia peliculei fac parte actori printre care Eli Wallach, Jim Belushi, Timothy Hutton, Robert Pugh si Tom Wilkinson.

Foto- https://2.bp.blogspot.com

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.