Home Actualitate ABUZ fără precedent al Jandarmeriei: Profesori, împiedicați să participe la protest/ Părinții, legitimați și opriți să se alăture manifestanților

ABUZ fără precedent al Jandarmeriei: Profesori, împiedicați să participe la protest/ Părinții, legitimați și opriți să se alăture manifestanților

by Oana Stănciulescu

Jandarmeria română recidivează. Zeci de profesori au fost împiedicați să participe la grevă, au fost legitimați, iar cei care nu au putut să facă dovada că sunt cadre didactice nu li s-a permis să treacă de filtrele Jandarmeriei. Unii dintre ei au făcut cale întoarsă. Cei mai în vârstă, care își amintesc bine de regimul comunist, nu s-au lăsat intimidați de jandarmii care păzeazu troturarul și pe care îl blocaseră cu garduri, au intrat inlcusiv pe site-ul școlii ca să dovedească faptul că sunt profesori.

Nici părinților nu li s-a permis să se alăture protestului, nici altor persoane care au vrut să fie solidari cu aceștia nu au fost lăsați să treacă de filtrele Jandarmeriei române.

„Au solicitat legitimațiile de profesori și, deși li s-a explicat că nu există, aceștia au cerut adeverințe din care să reiasă calitatea de profesor”, ne-a declarat un părinte care dorea să participe la protest.

Este un abuz fără precedent al Jandarmeriei, care nu se dezminte. Episodul relatat de mai mulți profesori a avut ,loc în fața Grădinii Botanice, peste drum de Palatul Cotroceni

Desigur, este normal ca Jandarmeria să blocheze strada, astfel încât mașinile să nu mai poată circula. Dar este inadmisibil să blocheze trotuarele? Își imaginează cineva ca la un protest de amploare în Franța, cum au fost nenumărate loc în ultimele luni, să fie legitimați cei care participau? Sau în orice alță țară democratică? Încă o dovadă că România se îndreaptă cu pași repezi spre o autocrașie periculoasă.

 „Libertatea întrunirilor. Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme”,articolul 39 din Constituția României.

Aproximativ 10.000 de angajați din învățământ, aflați în cea de a douăsprezecea zi de grevă, au protestat din nou, vineri, în fața Guvernului, de unde au plecat spre Palatul Cotroceni, scandând „Nu cedăm!” și „Demisia!”. 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.