Home Actualitate A murit Tina Turner. „Regina Rock’n Roll” avea 83 de ani/HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus contribuția

A murit Tina Turner. „Regina Rock’n Roll” avea 83 de ani/HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus contribuția

by Ana Barb

Cântăreața Tina Turner, o legendă a muzicii rock and roll, a murit miercuri, la vârsta de 83 de ani, în Elveția, după o grea suferință, potrivit unui purtător de cuvânt al artistei, transmite Sky News.

Într-un comunicat, reprezentanții artistei au anunțat:

„Tina Turner, Regina Rock’n Roll, a murit în liniște astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o boală lungă, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția”.

„Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”.

Născută în Statele Unite, Tina Turner a fost una dintre cele mai îndrăgite cântărețe rock, cunoscută pentru  hiturile ei, printre care „The Best”, „Proud Mary”, „Private Dancer” și „What’s Love Got to Do With It”.

Tina Turner, una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile

Cântăreaţa, pe numele real Anna Mae Bullock, şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner, notează Hotenews. A câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină, fiind recompensată, între altele, cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări.

Printre cele mai cunoscute single-uri ale ei se numără „What’s Love Got To Do With It”, „The Best”, „Steamy Windows” şi „Goldeneye”, piesă înregistrată pentru filmul omonim din seria „James Bond”.

Anul acesta, HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus aportul.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.