A murit Prince. Cauza decesului – posibil gripă. Cântăreţul avea 57 de ani. Potrivit Hollywood Reporter, trupul neînsufleţit al artistului a fost găsit, joi dimineaţă, în studioul acestuia din Paisley Park, un oraş din statul Minnesota.

Autorităţile cercetează cauzele decesului celebrului cântăreţ american. Potrivit Huffington Post, Prince a fost tratat, în cursul acestei săptămâni, pentru gripă. Un purtător de cuvânt al lui Prince a declarat pentru TMZ că acesta nu s-a simţit prea bine în timpul concertelor din ultima săptămână, pe 15 aprilie avionul privat în care se afla cântăreţul fiind nevoit să aterizeze forţat la Illinois din cauza unei urgenţe medicale. Ziua următoare, însă, Prince şi-a făcut apariţia la concert, care a avut loc duminică, pentru a-i asigura pe fani că se simte bine spunând: „Mai aşteptaţi câteva zile înainte să începeţi să vă rugaţi“.

 

Înaintea acestei apariţii recente pe scenă, Prince şi-a anulat două concerte din motive medicale.

Prince a devenit un fenomen global cu „Purple Rain“ Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix.

Printre piesele sale de succes se numără cântece precum „Little Red Corvette“, „Let’s Go Crazy“ şi „When Doves Cry“.

Prince a fost nominalizat de 33 de ori la Grammy şi a câştigat şapte premii. Două albume de ale sale — „1999“ şi „Purple Rain“ — au fost premiate cu Grammy Hall of Fame Award.

Albumele sale au fost vândute în mai mult de 100 de milioane de exemplare în întreaga lume.

„Purple Rain“, a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Pe 19 martie, Prince a anunţat că îşi va publica memoriile, despre care editorul său anticipa că vor fi „nonconformiste“.

 

https://youtu.be/EsRUAoUvP10

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.