Home Actualitate A murit Nicolae Rainea, cel mai mare arbitru român

A murit Nicolae Rainea, cel mai mare arbitru român

by I. B.

Nicolae Rainea, considerat cel mai mare arbitru pe care l-a avut România, s-a stins din viaţă miercuri dimineaţă. Era internat la spitalul din Galaţi, după ce făcuse un edem pulmonar, în urma unei afecţiuni respiratorii netratate. Avea 81 de ani. Nicolae Rainea a reprezentat România, din postura de arbitru, la trei Cupe Mondiale şi un Campionat European.

Potrivit gsp.ro, Nicolae Rainea a avut o gripă banală săptămâna trecută care s-a transformat într-o viroză puternică pentru că nu fusese tratată.

A fost internat în spital, iar acolo a făcut un edem pulmonar. În această dimineaţă a făcut stop cardiorespirator şi a murit la spitalul din Galaţi unde fusese internat.

„A fost pe mâini foarte bune. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă, însă nu s-a mai putut face nimic. Am vorbit acum 5-6 zile cu el, era în vână, făcea glume, şi chiar îmi spunea că ceea ce trăieşti peste 80 de ani este un bonus de la Dumnezeu”, a spus Adrian Porumboiu.
A intrat în arbitraj în 1959 şi a avut o carieră de peste trei decenii. A fost la centru în şapte finale de cupe europene, iar pentru meritele sale a fost decorat de preşedinţii Ion Iliescu şi Traian Băsescu.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.