Negocieri nocturne la Finanţe. Imediat după-miezul nopţii, ministrul Gheorghe Ialomiţianu s-a întors la minister pentru a discuta cu liderii de sindicat, însă negocierile au eşuat. Miercuri seara, Ialomiţianu se baricadase în biroul său de furia angajaţilor supăraţi că nu şi-au primit stimulentele de pe ultimele două luni. După o oră, a reuşit să părăsească sediul ministerului cu ajutorul SPP şi al jandarmilor.

Peste 200 de angajaţi de la Finanţe se află şi în acest moment pe holurile Ministerului, după ce protestul de la a continuat şi pe parcursul nopţii. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, Vasile Marica, a declarat că protestatarii sunt hotărâţi să rămână în sediul Ministerului de Finanţe. În sala de consiliu a ministerului a fost amenajată „o cantină” pentru protestatari.

După miezul nopţii, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a revenit la sediul ministerului. A fost primit cu huduieli de către protestatari şi pentru a negocia cu liderii de sindicat.

În jurul orei 22.00, ministrul de Finanţe, Gheorge Ialomiţianu, a părăsit sediul ministerului cu ajutorul ofiţerilor SPP şi al jandarmilor, după ce mai bine de o oră a fost blocat în propriul birou. Miercuri seara, după ce s-a întors de la discuţiile despre protestul spontan de la Finanţe de la Palatul Victoria, Ialomiţianu a fost împiedicat de protestatari să iasă din sediul instituţiei. Ministrul a încercat să se îndrepte spre scări, dar a fost îmbrâncit de angajaţii care protestau şi care i-au cerut demisia, astfel încât a fost nevoit să se întoarcă în birou.

„Foştii miniştri de Finanţe nu au rezolvat problema. Nu am de ce să îmi dau demisia, atâta timp cât încerc să îi ajut. Trebuie să asigur un sistem de salarizare echitabil. O să negociem doar în condiţii de legalitate, actualul sistem de stimulente nu este legal”, le-a răspuns Ialomiţianu celor care i-au cerut demisia, potrivit Realitatea.net.

Foto – lideruldeopinie.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.