Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o discuție cu specialiști din sănătate, că au fost identificate soluții concrete precum modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, și a rețelelor electrice. Președintele a vorbit și despre regândirea instrumentelor legislative și financiare care să permită o susținere a sistemului de service și mentenanță a tehnicii spitalicești.

”Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare la Ministerul Sănătății. Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru sistemul nostru medical, care a scos în evidență toate deficiențele structurale neglijate ani și ani de zile. Tocmai pentru că ne-am lovit de atât de multe probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi și reglementări clare(…)

Un rol important îl are resursa umană, adică inginerii medicali, care trebuie implicați mai mult. Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma în sănătate, aflat în lucru la Ministerul Sănătății.Tocmai pentru că ne-am lovit de atâtea probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o nouă viziune. Împreună cu guvernul sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată care nu mai poate fi amânat și trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate”, a declarat președintele.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.