Home Politica Premierul Ludovic Orban, la Zagreb: Ne dorim o repartizare a bugetului 2021-2027 care să avantajeze România

Premierul Ludovic Orban, la Zagreb: Ne dorim o repartizare a bugetului 2021-2027 care să avantajeze România

by George Avram

Premierul Ludovic Orban a declarat la Zareb că își dorește o finaațare europeană pentru dezvoltarea României. El a răspuns unei întrebări privind beneficiile pe care le poate avea România de pe urma faptului că ambele ramuri ale puterii executive – Președinție și Guvern – sunt reprezentate de aceeași apartenență politică, potrivit caleaeuropeana.ro.

”Ne dorim o repartizare a bugetului 2021-2027 care să avantajeze România, cu alocări consistente pentru coeziune și pentru agricultură. Ne dorim să creștem accesul direct al companiilor din România, a cetățenilor și a institutelor de cercetare la toate tipurile de finanțări. Ne propunem un acces mult mai larg al companiilor pentru proiectele de investiții pe așa numitul program Juncker pentru a asigura dezvoltarea companiilor din România. Încercăm să influențăm toate regulamentele și directive ca să nu dezavantajeze România”, a mai spus premierul.

Partidul Popular European a organizat, miercuri și joi, la Zagreb, Congresul său statutar pentru alegerea conducerii formațiunii pan-europene. Delegații din 40 de țări europene l-au ales miercuri pe Donald Tusk în funcția de președinte al PPE, acesta devenind primul est-european în funcția de lider al popularilor europeni, și au completat conducerea partidului cu alegerea a zece vicepreședinți, între care și eurodeputatul român Siegfried Mureșan, a trezorierului și a secretarului general.

La reuniunea PPE au luat parte atât prim-ministrul Ludovic Orban, cât și președintele Klaus Iohannis.

Guvernul României va pleda pentru o repartizare a bugetului multianual al Uniunii Europene în perioada 2021-2027 cu anvelope financiare consistente pentru politicile de coeziune și de agricultură, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban, într-un interviu acordat CaleaEuropeană.ro în marja participării sale la Congresul Partidului Popular European de la Zagreb.

Premierul a arătat că prin prezența sa la Zagreb dă un semnal de continuitate a activității pe care a început-o în calitate de președinte al Partidului Național Liberal.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.