3. tocatoarele – Carnea, legumele si fructele pot dobandi bacterii de pe tocatoare daca acestea din urma nu sunt dezinfectate corespunzator. Ca sa previi orice problema, cel mai bine este sa ai doua tocatoare in bucatarie – unul pentru carnuri si unul pentru legume/fructe si cel mai important este sa le cureti foarte bine dupa fiecare utilizare, cu apa calda si detergent. Pont: dupa fiecare spalare, pulverizeaza-l cu otet din belsug, astfel, el nu va avea sansa sa dezvolte bacterii care sa se transfere mai tarziu pe alimente.

4. recipientele din plasticcu totii stim cat de practice sunt, insa plasticul nu este cel mai bun aliat al mancarurilor (in special al celor fierbinti). Expertii in nutritie avertizeaza ca acesta ne poate otravi.

5. prosoapele de bucatarie – Prosoapele de bucatarie sunt pline de microbi din cauza faptului ca sunt utilizate pentru stergerea mainilor, dar si pentru diverse suprafete. In cazul in care nu le speli cel mult la o saptamana (si eventual fierte), ar fi bine sa optezi pentru prosoape de hartie.