5 obiecte din bucatatie care va pot imbolnavi

5 obiecte din bucatatie care va pot imbolnavi

1561
0
Iata care sunt cele mai murdare lucruri din bucatarie:
1. buretele de bucatarie – conform studiilor efectuate de cercetatorii americani, buretele de spalat vase este cel mai murdar obiect din casa – are 10 milioane de bacterii pe 2,5 centrimetri patrati, iar o carpa de vase are un un milion de bacterii pe aceeasi suprafata. Si ca sa faceti o comparatie si mai reala, va spunem ca nivelul concentratiei de bacterii si mucegaii din buretele de spalat vase este de 150 de ori mai mare decat cel din periuta de dinti. Ca sa nu va imbolnaviti de la el, solutia este sa-l schimbati cat mai des (ar trebui schimbat la 2 saptamani), sa-l folositi doar pentru inlaturarea mancarurilor de pe farfurie si sa nu stergeti si alte suprafete cu el;

2. frigiderul – doar pentru ca e foarte rece in frigider, nu inseamna ca nu exista germeni periculosi inauntru. In plus, mancarea invechita, resturile de mancare sunt si ele surse de bacterii. Temperaturile scazute incetinesc dezvoltarea bacteriilor, asa ca este important sa va asigurati ca temperatura din frigider este intre 4-5 grade Celsius.
De asemenea, pulverizeaza otet in interiorul frigiderului si sterge cu servetele de unica folosinta.

3. tocatoarele – Carnea, legumele si fructele pot dobandi bacterii de pe tocatoare daca acestea din urma nu sunt dezinfectate corespunzator. Ca sa previi orice problema, cel mai bine este sa ai doua tocatoare in bucatarie – unul pentru carnuri si unul pentru legume/fructe si cel mai important este sa le cureti foarte bine dupa fiecare utilizare, cu apa calda si detergent. Pont: dupa fiecare spalare, pulverizeaza-l cu otet din belsug, astfel, el nu va avea sansa sa dezvolte bacterii care sa se transfere mai tarziu pe alimente.

4. recipientele din plasticcu totii stim cat de practice sunt, insa plasticul nu este cel mai bun aliat al mancarurilor (in special al celor fierbinti). Expertii in nutritie avertizeaza ca acesta ne poate otravi.

5. prosoapele de bucatarie – Prosoapele de bucatarie sunt pline de microbi din cauza faptului ca sunt utilizate pentru stergerea mainilor, dar si pentru diverse suprafete. In cazul in care nu le speli cel mult la o saptamana (si eventual fierte), ar fi bine sa optezi pentru prosoape de hartie.

Integral  pe https://www.petitchef.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.