Cinci firme româneşti au dreptul să producă Salamul de Sibiu pe baza reţetei tradiţionale, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Suciu a anunțat că s-au mâncat sandviciuri cu Salam de Sibiu la ședința extraordinară de Guvern la care s-a aprobat Ordonanța de Urgență privind interceptările, tocmai pentru a se marca faptul că s-a obținut statutul de marcă cu indicație geografică pentru acest produs, relatează Digi24.

Cele cinci firme care au dreptul să producă Salamul de Sibiu sunt Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România.  Ulterior, la Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a aderat și CrisTim.

Salamul de Sibiu este al doilea produs  românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni în anul 2011. Potrivit autorităților, urmează ca în curând să fie recunoscută și Telemeaua de Ibănești.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.