Potrivit Agerpres, conducerea UDMR Covasna neagă acuzaţiile potrivit cărora ar fi participat la întâlniri secrete cu partidele româneşti, mediate de o organizaţie americană.

Liderii UDMR Covasna, Tamas Sandor şi Antal Arpad, au afirmat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că au participat la o reuniune pe tema dialogului româno-maghiar organizată recent la Poiana Braşov de către Project of Ethnic Relations (PER), la care au luat parte şi reprezentanţi ai mai multor partide româneşti, însă au subliniat că nu a fost vorba despre „pacturi” şi „întâlniri secrete”.

Antal Arpad a subliniat că organizaţia americană a fost cea care a iniţiat acest dialog, la întâlnire fiind invitaţi şase reprezentanţi ai UDMR şi 12 politicieni de la diferite partide româneşti, pe care nu i-a nominalizat. „Ei, americanii, practic au atras atenţia asupra faptului că există o problemă din punct de vedere geopolitic în zonă şi că ar trebui ca prin dialog să găsim o soluţie. Nu noi am organizat, ci americanii, şi vor mai avea loc întâlniri”, a mai spus Antal Arpad.

La rândul său preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres, că reuniunea româno-maghiară pe tema autonomiei teritoriale, care a avut loc recent la Poiana Braşov, nu a avut un caracter„duplicitar” şi „secret”, aşa cum acuză adversarii politici ai Uniunii.

Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor a punctat la rândul său

loading...

3 COMENTARII

  1. acesti politiceni care i-si tradeaza tara sa le dati numele sa stim si noi ,
    CU SIGURANTA SUNT DE LA USL
    CETATENI ROMANI TREZITIVA PANA NU VA FI PREA TIRZIU
    MERGETI LA VOTDAR NU VOTATI PONTA CA ACESTEA NE-AU LASAT FARA PADURI ,TARICEANU CU INSULA SERPILOR IAR ACUM NE VIND SI TARA

    • d-le sau d-na daNYLA9TIMIS, nu lasati postarea sa para a fi de la un om echidistant politic, care a sesizat „ticalosia” PSD-ului ; faceti lucrarea pana la capat si spuneti: „nu votati cu Ponta ci cu Iohannis, Udrea sau Macovei incat epoca Basescu sa nu moara ci sa mearga inainte prin discipolii lui de suflet”; cred ca asa ar fi corect, sa aratam cat de „echidistanti” suntem, nu?

  2. …cei care au de spus CEVA IN VIATA ,AR TREBUI SA SPUNA CU CURAJ PE FATA….fara tot felul de schimonoseli in spatele carora sa se ascunda ca niste GOLANI ORDINARI de doi bani…din pacate mai toti romanii isi amintesc cu MARE DESGUST DESPRE GOLANII TIMISOAREI care mana-n mana cu NEMERNICUL ACELA DE kelemen tokes …au PUS UMARUL LA DISTRUGEREA Romaniei…ar fi bine sa stie ca intr-o zi VOR PLATI…TOTI tocmai de la manipulatori venindu-le problemele…istoria omenirii este plina de astfel de atitudini …in ceea ce ii priveste pe cei care ar „negocia” cu u.d.m.r-ul sunt din spectrul politic aflat la putere dar si din randul fostilor si chiar a fostei case regale numita „pompos” de Romania…sa nu uitam ca in 16 iunie 1989 fostul monarh impreuna cu tot felul de asa zise „personalitati” au semnat acea rusinoasa declaratie de la budapesta prin care se SOLIDARIZAU cu maghiarii care cereau AUTONOMIA Transilvaniei…document -si atitudine-care au fost aspru criticate ,de marele om politic care a fost Ion RATIU…fost candidat la alegerile prezidentiale de dupa evenimentele din decembrie 89…problema insa TINE DE CERINTELE U.E. si mai ales al S.U.A care AU IMPUS ASTFEL DE MASURI guvernantilor tradatori de tara INTRE CARE SE EVIDENTIAZA DERBEDEUL DE LA Cotroceni ,inlocuit intre timp cu ..”alte preferinte” ..DACA VOM REUSI SA IESIM DIN STRANSOAREA GOLANILOR din sua si ue…VOM REUSI SA NE PASTRAM TARA …daca NU…trebuie sa ne obisnuim cu ideea HOTILOR si NEMERNICILOR care in decembrie 89 AU INCJINAT TARA nemernicilor din ue si mai ales sua …prin intermediul moscovei….

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.