Cei mai bogati oameni din lume, adica 1% din populaţia planetei, vor deţine, în 2016, o avere cumulata egala cu cea detinuta de restul de 99% din populatia Terrei. Astfel, anul viitor, 50% din banii existenti vor fi detinuti de elita financiara, in timp ce cealalta jumatate va fi impartita intre miliarde de oameni de rand. Studiul a fost realizat de organizatia non-guvernamentala britanica Oxfam, si demonstreaza modul in care „criza financiara” a lucrat in interesul celor foarte instariti. Si, evident, in detrimentul cetatenilor planetei cu o situatia materiala modesta.

Potrivit cercetarii, cei mai bogati oameni ai planetei, acea minoritate de 1%, detinea in 2009 44% din avutia globala, in 2014 48%, iar in 2016 ar putea avea in proprietate peste 50% din averea globala. In plus, cele 52 de procente pe care majoritarii se imparteau in 2014 se divizau astfel: 46% ajungeau la 20% dintre cei mai instariti locuitori ai planatei, iar 80% din populatie detinea doar 5,5% din averea mondiala.

Studiata din 2009 si pana in prezent, evolutia „minoritatii miliardarilor” ofera o perspectiva clara asupra modului in care „criza” a adancit prapastia financiara dintre bogati si saraci, alimentand supozitiile unui dezastru economic controlat.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.