Președintele Rusiei, Vladimir Putin, avertizează că doborârea avionului rus, marți dimineață, în timp ce survola spațiul aerian al Turciei, este o ”lovitură aplicată în spate” de către statul turc, iar consecințele incidentului vor fi ”grave”.

„Doborârea avionului rus este o lovitură aplicată în spate”, a punctat Vladimir Putin, aflat în vizită în Iran.

„Incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor dintre Rusia şi Turcia”, a afirmat Președintele Rusiei, conform Mediafax, releva B1.

Un avion militar rusesc a fost doborât de armata turcă, ţară membră NATO. Ambii piloţi au reuşit să se catapulteze.

Liderul Rusiei mai adaugă că aeronava a fost lovită în timp ce se afla la un kilometru de granița cu Turcia și că acesta s-a prăbușit la 4 kilometri depărtare de frontieră.

CNN spune că avionul de vânătoare a fost doborât de avioanele armatei tuce, după ce acesta ar fi încălcat spațiul aerian turc. Piloţii ar fi fost somaţi să iasă din spaţiul aerian turc şi pentru că nu s-au conformat, avioane F16 ale armatei turce ar fi atacat aeronava.

NATO este extrem de îngrijorată de incidentul de la granița turco-siriană, iar din această cauză s-a decis o întâlnire de urgență. Aceasta va avea loc marţi după-amiază, având în vedere faptul că Turcia este membră a alianței.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.