Viorel Hrebenciuc  a demisionat din Parlament pentru a se pune la dispozitia Justitiei, anunta Valeriu Zgonea. DNA a cerut în două rânduri să fie încuviințată arestarea preventivă a liderului PSD.

Procurorii urmeaza sa ceara arestarea lui Hrebenciuc.

El a precizat însă că, până la o decizie definitivă a instanţei, Hrebenciuc rămâne membru PSD.

Viorel Hrebenciuc era deputat din anul 1996, fiind la a cincea legislatură consecutivă. La alegerile parlamentare din 2012, Hrebenciuc a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.4 Bacău, colegiul uninominal nr.9.

Hrebenciuc era vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anunţat, luni, de procurorii DNA că este urmărit penal într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.

În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al partidului şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis lui Şova, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi.

Stire in curs de actualizare

loading...

2 COMENTARII

  1. S-a pus la dispozitia Justitiei , cum ar veni … Si daca Justitia – intr-un moment de ratacire , desigur – il va baga la parnaie ??? Nu-l vom avea pe constiinta , noi , alegatorii , pe acest distins politician ??? Nu ne mai respectam valorile , dom’ne …Si ” e ” atat de putine …

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.