Viktor Orban nu renunță la planurile sale. Prin intermediul site-ul gestionat de cabientul premierului Ungariei, Viktor Orban – abouthungary.hu – își face cunoscute intențiile. Site-ul respectiv a postat o harta a Ungariei Mari, din care toate statele vecine ”rup” fiecare câte o bucată, România luând Transilvania, scrie g4media.ro. 

România și Slovenia au reacționat imediat și au publicat pe Twitter mesaje de protest, prin care au condamnat dur publicarea acestei imagini.

”Ministerul Afacerilor Externe din România condamnă cu tărie modul în care înalți oficiali maghiari evocă istoria făcând referire la harta Imperiului Austro-Ungar anterioară Tratatului de la Trianon, ceea ce contravine spiritului Uniunii Europene și principiilor care stau la baza acesteia, cărora România le rămâne ferm angajată”, se arată în mesajul postat pe Twitter de Ministerul de Externe de la București.

La fel, și Slovenia.

”Ministerul Afacerilor Externe din Slovenia condamnă publicarea de către About Hungary (site guvernamental gestionat de cabinetul premieurlui Orban – n. red.) a hărții istorice, gest care nu contribuie la întărirea valorilor Uniunii Europene privind relațiile de cooperare și bună vecinătate. Uniunea Europeană a apărut tocmai pentru a depăși dificultățile trecutului și ostilitatea dintre națiuni”, a postat și Ministerul de Externe de la Ljubljana.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.