Campania electorală l-a adus pe Victor ponta și la Curtea de Argeș. Premierul a participat sâmbătă, la Mănăstirea Curtea de Argeș, la ceremonia militară și religioasă de comemorare a 100 de ani de la moartea regelui Carol I.

Social democratul a declarant că e gata, dacă ajunge președinte, să organizeze un referendum pentru deciderea formei de guvernământ. Sigur, până ieri nu i-a venit această idee.
“Dacă voi fi președinte, voi fi acel președinte care va supune în discuția publică, pentru prima dată în mod serios, și dacă va exista o mișcare publică în acest sens, chiar unui referendum, forma de guvernământ. Cred că nu mai suntem în anii ’90, când ne temeam că vine regele să ne ia țara. Cred că există deja o discuție serioasă în societatea românească și că, după ce scăpăm de tot felul de dezbateri politice sterile, o dezbatere serioasă și, până la urmă, o expresie a opiniei publice asupra formei de guvernământ trebuie făcută de către cel care va fi președintele României”, a spus Victor Ponta.

El a mai spus că are o relație foarte bună cu Casa Regală a României.

“Și în opoziție, și de când am devenit prim-ministru, am avut la nivel instituțional o relație, pe care eu o socotesc extrem de pozitivă, cu Casa Regală. De altfel, sunt foarte mândru că în 2011, împreună cu dl Tăriceanu, (…) am reușit acel moment istoric, acela în care regele Mihai a vorbit în fața Parlamentului României după, cred, 65 de ani. A fost un moment de recunoaștere a valorilor noastre naționale și m-am bucurat foarte tare.

Surprinzător, același lucru l-a declarant și Traian Băsescu nu mai departe de o săptămână, și anume că ar trebui organizat un referendum pentru forma de guvrnământ.

Se pare că Victor Ponta I-a preluat toate temele de campanie ale lui Traian Băsescu.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.