Victor Ponta a suit, la Craiova, treptele unei scene flancate de 6000 de membri PSD. A venit, precedat de discursurile adjunctului Liviu Dragnea și primăriței Olguța Vasilescu, pe o scenă aplaudată vioi. Cei doi au vorbit fără cusur, netezind un rar discurs autolaudativ, măreț și îndesat cu emoție. Inundații, oameni care au primit sprijinul direct al lui Victor Ponta când apele băgau la fund, în mâl, cu avere și copii cu tot, Oltenia, țara. Dragnea și Olguța au netezit un discurs previzibil al celui ce se vede deja președintele României. În sală, chipuri de politicieni versați, care râd de-a-devăratelea rar și mimează râsul mereu. Vreau să mă sprijiniți să fiu președintele românilor de aici și din afara țării, a rostit Ponta. Ploaia, torenții de afară, deplasarea în cizme în zone în care morții nu pot fi înviați de o vizită electorală, dar viii pot fi emoționați, au construit, aproape cosmic, o lansare apoteotică spre Cotroceni. ”Sunt acel candidat care nu vreau să fiu doar un nume la Palatul Cotroceni. Vom recâștiga, la 25 de ani, din nou libertatea. Plec din nou spre Novaci. Vreau să redau nu doar libertatea și pensiile, ci demnitatea acestei țări”.

Victor Ponta, erou. Victor Ponta în luptă cu stihiile naturii, Victor Ponta, cel mai iubit fiu al poporului român. Craiova, o graniță între binele de mâine și stihiile de azi. Ascult cu emoție. Politicienii nu mint niciodată. Ponta nu minte niciodată. Nici când îl pomenește pe Adrian Năstase, pe care-l iubește. În pușcărie. Mănânc și plâng, mănânc, ca-n Moartea căprioarei a lui Labiș. Sunt creștin ortodox, strigă Ponta, dar și ceilalți au aceleași drepturi, musulmani, evrei, evangheliști. Religie, justiție, toate vor fi eliberate de imixtiuni. Sunt cel mai bun. Suntem pe drumul bun. Nu sunt Iisus Hristos, dar aș putea fi. Nimeni nu e mai presus de lege. Îi mulțumesc lui Ion Iliescu, mulțumesc Transilvaniei, mulțumesc Moldovei, să nu vă așteptați că voi da insigna celui mai mic, că pentru mine, pentru favorite, pentru, eu voi fi un președinte mai mare decât Partidul Social Democrat (aici sunt pasaje a la Agamiță Dandanache, iar Caragiale se prăpădește de râs în culise), mulțumesc liberalilor unde m-am dus pentru o funcție,mulțumesc mamei și bunicei mele. Am nevoie de Tudor Gheorghe să spună el că aici e țara mea, aici aș vrea eu să trăiesc. Aplauze. Aplauze. Dragnea cuvântează iar. Sala e nițel amorțită.Împingătorii de aplauze au ațipit. Președintele României viitoare pleacă la inundații. Mitingul s-a terminat, inundațiile continuă!

Sursa: AM Press

loading...

15 COMENTARII

  1. Am inteles domnule Lucian Avramescu,… dar unde este speranta? Stiti foarte bine ca unde nu este speranta este doar ploaie bacoviana.

    • Speranta noastra este Monarhia,intr-o monarhie costituionala Regele este patria,iar acest individ Naumovici Ponta vinde iluzii unui popor aflat in moarte clinica indusa,indusa de acesti monstrii securisto-comunisti ai psd.Acesti tradatori de neam si tara pe care ii gasim in toate partidele politice, trebuiesc judecati si condamnati la moarte in frunte cu Ion Ilievici iliescu pentru crime impotriva propriului popor si pentru subminarea economiei nationale.Asa sa le ajute Dumnezeu dupa cum au infaptuit.Le doresc tuturor politicienilor sa aiba soarta lui Ceausescu.

  2. Cuvantarea domnului ponta m-a dus cu gandul la premiile Oscar in care cel „ales” ( castigatorul in acest caz unul virtual) trebuie sa pomeneasca si sa multumesca pe toata „lumea” . Vorbe,vorbe…..
    Vorba multa ,saracia omului.
    PS.titlul si continutul acestui articol excelente.

  3. pe dracu,adamescu om liber.psdist limbist.o cutra.il lauda pe ceausescu.il lauda pe iliescu.urmeaza ponta la rand.vad ca nu mai ai loc la a3 .scrie un articol in coada de peste.de asta are nevoie tara.de lansarile la presedentie ale plagiatorului mincinos.si de cozi de topor ca avramescu.rusine.

  4. Toti Romani din strainatate fie la munca fie stabiliti definitiv. Ne itrebam: Cand DNA isi face datoria asa cum trebuie sa cerceteze pe toti cei care au furat statul Roman. Primul sa fie Presedintele Romaniei Mafioti care au vile de milioane de € indiferent ca e Roman,Rom,Maghiar, German sau de alte nationalitati. Anchetati judecati si confiscare totala a averi. Daca se va face asa Romania nu mai are nevoie de Imprumuturi de la FMI Asta cu siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.