Premierul Victor Ponta a declarat duminică seara, la România TV, că în cazul în care președintele va fi de stânga ar vrea un premier de dreapta.

„Nu mă pregătesc pentru prezidențiale. Bătălia noastră cu regimul Băsescu presupune ca după acest regim să ajungem să conducem țara fără o polarizare puternică. Dacă viitorul preşedinte va fi de centru-stânga, sau de profil, atunci obligatoriu trebuie să existe la guvern un premier de centru-dreapta.
De aceea mâine la Senat, eu cred că ar trebui să fie cineva de centru-dreapta pentru că la camera Deputaților președintele este de centru-stânga. Cred că pe domnul Tăriceanu îl recomandă prestanța și experiența pentru a fi al doilea om în stat. Probabil că PSD îl va susține, eu am discutat cu mai mulți senatori, ideea de a păstra ceea ce a stat la baza USL și a avea cât mai multe forțe și gândiri politice la conducerea țării este susținută de tot partidul.
Eu aș vrea să rămân prim-ministru, cu un preşedinte care să conducă altfel. Orice președinte mi se va părea bun după Traian Băsescu, dar nu îmi e indiferent cine va fi, că va fi domnul Isărescu, domnul Oprescu sau domnul Tăriceanu, foarte bine. Dar, Dacă aș fi eu președinte premierul nu ar fi de la PSD.
Mai multe însă, discutăm după 25 mai, până atunci este foarte important să câștigăm europarlamentarele. E important pentru că domnul Martin Schultz ar deveni președintele Comisiei Europene. Diferența între populari și social-democraţi e de 7-10 mandate, dacă noi câștigăm am putea face diferența”, a spus Victor Ponta la România TV.
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.