Un ONG specializat pe cercetarea plagiatelor a solicitat Universităţii Bucureşti, conform gândul.ro, să redeschidă cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta, despre care mai multe comisii au constatat ca a fost plagiată grosolan. Un profesor universitar din Cluj a explicat pentru Gândul că a identificat o procedură prin care Victor Ponta ar putea ajunge să îşi piardă titlul de doctor în drept penal internaţional. La începutul anului, Curtea Supremă a închis dosarul penal de plagiat al lui Ponta, dar nu s-a pronunţat dacă premierul a plagiat sau nu.

Asociaţia Grupul pentru Reforma şi Alternativa Universitară (GRAUR) este un ONG specializat pe identificarea plagiatelor. Asociaţia a anunţat că a demarat campania „Şcoală fără plagiat, viitor fără corupţie”, cerând Universităţii Bucureşti, ca o primă acţiune a acestei campanii, redeschiderea cazului tezei de doctorat a lui Victor Ponta.

Practic, dosarul nu s-a încheiat cu o pronunțare asupra plagiatului, ci ocolind practic subiectul care interesa, cel dacă a fost sau a nu furt intelectual. Un argument al apărării lui Ponta a fost acela că la sfârșitul lucrării a menționat sursele. Din păcate pentru el, paginile și calupurile preluate integral nu poartă obligatoriile ghilimele. Lucrările  menționate în finalul unei cărți sunt trecute adesea ca sursă de decumentare, adică au fost consultate de autor, nu copiate.

AMPress

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.