Senatorul liberal Florin Cîțu a sărit ca ars după ce Victor Ponta l-a propus prim ministru pentru viitorul guvern pe Mihai Tudose, cel care a condus cbinetul PSD preț de câteva luni.

Cîțu spune și motivele pentru care propunerea, agreată se pare și de USR, este una de neacceptat.

„Tudose premier? Așa am văzut pe undeva acum câteva zile.

Să vedem ce ne-a adus nouă Tudose în 2017 când era premier în guvernul Dragnea II:

– TVA defalcat – echivalentul OUG 114 dar cu un an mai devreme

– transferul contribuțiilor de la angajator și haosul care a urmat. Incă mai sunt tot felul de probleme și nici astăzi ordonanța respectivă nu a ieșit din Parlament pentru că este neconstitutionala.

– despre bănci : „Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun“

– este premierul care a spus că el nu are card bancar

– despre mulținationale și cum a început atacul împotriva capitalului străin “Felicitari domnule ministru pentru alocuţiunea de la început, tocmai am aflat acum că sunt nişte sucursale ale unor bănci care au dat liber angajaţilor pentru a putea participa la mitingul din faţă, deci sunteţi pe drumul cel bun. Dacă băncile sunt nervoase pe chestia asta, eu vă felicit. Poate o să plătească şi ei impozite”, Tudose către ministrul Finanţelor.

– tot acest premier a început și atacul care a dus la naționalizarea de facto a sistemului de pensii administrat privat „„Ca să vă spun în premieră, cred că soluţia spre care ne ducem este să anunțăm populația, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să își pună banii. La pilonul I, la pilonul II… Toți la pilonul I… Nu desființează nimeni pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opțional. Românul va avea un tablou în față. Eu cu contribuția mea atât obțin pe punctul de pensie, dincolo atât obțin ca randament”,

– a pus România în cea mai jenanta situatie fată de un partener economic si strategic important atunci când si-a dat demisia exact în momentul când In România se afla premierul Japoniei. Atât de mult îl interesa de imgainea România.

Si asta sper să-i convingă pe toți nostalgicii guvernului Dragnea II că Tudose nu mai are ce căuta în functia de premier:

„S-a constatat că randamentul de la Pilonul I, care are ca reper salariul mediu, este mult mai mare decât randamentul de la Pilonul II.”, a scris Florin Cîțu pe pagina personală de Facebook.

Foto- Facebook/ Mihai Tudose

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.