Un candidat liberal, in lupta interna, la Primaria Capitalei intentioneaza sa defiinteze sectoarele si in locul acestora propune crearea a 24 de districte, coordonate de un singur consiliu municipal, scrie stiripesurse.ro.

Deputatul liberal (provenit din vechiul PDL) Costica Canacheu sustine ca un astfel de proiect de lege a mai fost depus in Parlament, dar pana acum nu a reusit sa stranga numarul suficient de voturi:

„Ma intereseaza Bucurestiul. Il cunosc foarte bine si din perspectiva de cetetean si contribuabil, si din perspectiva de participant la deciziile din administratia oraslui si din legislativul tarii. La Bucuresti nu trebuie asteptat vreun Mesia, cam asa s-au derulat alegerile si la Bucuresti si nu numai la Bucuresti – in ideea ca un om providential va veni si va rezolva toate problemele orasului.

Eu am sa initiez un proiect de lege de reorganizare a orasului Bucuresti. Proiectul de lege a mai fost propus in Parlament, dar din pacate nu am avut pana acum numarul suficient de voturi pentru a da Bucurestiului o lege care sa il puna in stiuatia de a gestiona un buget de mare capitala europeana asa cum se doreste, sa fie polul european in estul Europei”, a declarat Canacheu.

Intrebat daca vrea desfiintarea sectoarelor, el a raspuns: „(n.r. Doresc) organizarea orasului in 24 de districte si un consiliu municipal, buget unic, care sa poata fi gestionat in interesul orasului in asa fel incat toate cartierele lui si vecinitatile orasului sa poata beneficia de programe de dezvoltare, agreate, initiate pe baza consensuala”.

In cursa interna a PNL pentru Bucuresti s-au mai inscris Ludovic Orban, Cristian Busoi si Petre Roman.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.