Fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, a scris într-un denunţ făcut la DNA împotriva Elenei Udrea că aceasta i-ar fi cerut 10.000.000 de euro din bugetul CNI „pentru ministru şi pentru partid”, informează România TV.

„La puţin timp dupa numire, am avut o discuţie cu Elena Udrea care mi-a spus că bugetul CNI este de 100 de milioane şi că din acestea s-ar putea obţine dacă nu 10, macar 5 milioane de euro pentru ministru şi partid. Nu au fost stabilite termene la care să aduc aceşti bani, iar eu nu am promis că voi obţine sumele. Nu am luat-o ca fiind o discuţie serioasă”, a scris Ana Maria Topoliceanu în denunţ.

Denunţul figurează în motivarea judecătorilor la decizia de arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarul Galei Bute.

Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul Gala Bute, după ce ar fi primit bani de la administratorul unei firme.

Ana Maria Topoliceanu, care apare în fotografiile cu deputatul PMP Elena Udrea şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în timpul unei călătorii la Paris, ar fi primit mită pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea persoanei care i-a dat banii, în baza contractelor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii.

„La un moment dat, nu reţin perioada, cred că în 2011, Lungu Ştefan mi-a spus că a vorbit cu Udrea Elena, care i-a spus că poate să ia pentru ea o sumă de bani de la firma Consmin SA, care avea lucrări la Compania Naţională de Investiţii şi că i-a spus să ia legătura cu mine ca să stabilim condiţiile în care va fi remisă această sumă. Conform acestei discuţii, banii urmau să fie luaţi pentru ministrul Elena Udrea. (…) Nu îmi mai amintesc cu exactitate, dar cel mai probabil am vorbit cu Elena Udrea despre modalitatea în care urmau să fie transferaţi aceşti bani şi ea mi-a spus să îi iau prin intermediul societăţii administrate de Breazu Tudor, zis Cici, un prieten comun. Numele societăţii administrate de Breazu Tudor este Ekaton Consulting SRL”, potrivit declaraţiei date de Topoliceanu în faţa anchetatorilor, redată în referatul privind propunerea de arestare preventivă a lui Tudor Breazu, în dosarul Gala Bute.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată că Topoliceanu a făcut aceste declaraţii la un moment la care nu avea nicio calitate procesuală, nefiind desfăşurate activităţi procesuale care să o privească.

Mai multe, pe RTV.NET

sursa-ampress.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.