Presa electronică britanică avertizează turiştii care merg în Grecia asupra pericolului real ca această zonă să fie lovită de violenţe.Serviciile de securitate elene se tem de riscul izbucnirii unui val de violenţe după ce o organizaţie de gherilă urbană a avertizat turiştii că va transforma Grecia într-o zonă de război, informează The Observer în ediţia electronică.

Gruparea extremistă elenă se numeşte Secta Revoluţionarilor, relatează The Guardian.

Aceasta a ameninţat că va organiza atacuri asupra poliţiei, oamenilor de afaceri, gardienilor, presei „corupte” şi turiştilor.

În aceste condiţii, forţele elene de securitate se tem că s-ar putea confrunta un val de violenţe care aminteşte de cele din Italia, din anii ´70.

Secta Revoluţionarilor a revendicat şi uciderea jurnalistului Sokratis Giolas, împuşcat mortal în faţa casei sale din Atena pe 19 iulie..

„Turiştii ar trebui să înveţe că Grecia nu mai este un loc sigur pentru capitalism”, spun liderii grupării teroriste. „Intenţionăm să o transformăm într-o zonă de război a activităţii revoluţionare, cu incendii, sabotaj, demonstraţii violente, atentate şi asasinări, aceasta nu este o ţară care să fie o destinaţie pentru vacanţă şi plăcere”, au adăugat teroriştii.

Peste 100.000 de turişti sunt în aceste zile în Greciei, relatează cotidianul elen Express, citat de agenţia Focus. Printre aceştia sunt şi mii de români care au preferat să-şi facă vacanţa în Grecia.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.