Pe post de caracatiţa Paul, de două zile, Dan Diaconescu spune, oricui vrea să-l asculte, amănunte despre culisele arestării sale şi cam ce se va întâmpla în România în următoarele luni. În ceea ce priveşte arestarea, jură că de vină a fost tripleta Blaga, Videanu, Berceanu.

Şi mai nou se alătură acestora şi premierul cumsecade, Emil Boc. Culmea, cam toţi în relaţii tensionate cu preşedintele Traian Băsescu care, la rândul lui, se jură că nu are de a face cu arestarea ziaristului. De jurat, se jură şi Adriean Videanu că nu este implicat în povestea de care se ocupă marea instituţie DNA, care înlocuieşte pentru moment un tribunal municipal. Pe scurt, cam în aceşti termeni se poartă discuţiile între liderii ţării şi un aspirant la culmile înalte de la Cotroceni.

Surse din cadrul PDL susţin însă că aruncarea pe piaţă a lui Dan Diaconescu nu ar fi întâmplătoare ci ar fi fost coaptă în laboratoarele de la Cotroceni. Se pare că rolul lui Dan Diaconescu este acela pe care în trecut l-au mai jucat Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor.

Cum până la alegeri mai e timp destul, Dan Diaconescu se pare că-şi face mâna în jocurile din interiorul PDL. După declaraţia de sâmbătă cum că tripelta BVB a dispus arestarea sa, astăzi, la Realitatea TV, acesta susţine şi că relaţia dintre Băsescu şi Boc se va termina urât. Ca încâlceala să fie totală şi ziariştii să sară repede s-o lămurească, şi să discute vreo câteva zile bune, este aruncată în această poveste şi nimeni alta decât Elena Udrea. Mai reţinem faptul că Dan Diaconescu devine de astăzi un ziarist invidiat de sutele de colegi de breaslă. Şi asta deorece în timp ce celorlalţi nu le răspunde nici Valeriu Turcan, pe Dan Diaconescu îl sună chiar preşedintele. În rest, vă lăsăm să vă delectaţi cu selecţiuni din emisiunea lui Dan Diaconescu de la Realitatea TV.

*Era normal să vorbesc cu preşedintele. De vreme ce venea la mine în emisiune, era normal să vorbim. Nu văd de ce nu aş fi putut să vorbesc şi după eliberarea mea.

*Cei care au venit la mine acasă mi-au spus că vor o casetă. Toată lumea îmi spunea că vor o casetă cu Elena Udrea. M-am gândit: De ce nu mă sună Udrea? De ce nu mă sună Boc? În cele din urmă, negăsind nimic, au creat un dosar şi au început să scoată din mânecă nişte lucruri. Procurorul a spus că nu au niciun indiciu că aş fi făcut un şantaj.

*Când ţi se caută o casetă cu Udrea începi să te întrebi. Mă îngrozea faptul că ei căutau o armă pe care s-o folosească într-un război între ei înşişi.

*L-am sunat pe Traian Băsescu şi pentru faptul că cei care-mi filau telefonul ştiau că plecasem din Bucureşti, încercau să intre în casa mea în lipsa oricărei persoane în interiorul casei.

*Recent, Videanu m-a sunat şi m-a asigurat şi s-a jurat că nu are nicio legătură cu arestarea mea. Nu uitaţi că OTV a avut un rol în accederea PDL la putere. N-am cerut nimic la schimb, nu mi s-a oferit nimic la schimb.

*Mi s-a părut suspect că prea se dezvinovăţesc toţi. Mă aşteptam ca Boc să spună procurorilor după ce a văzut dosarele mele… Am indicii în cazul acestor grupări. Într-o zi, Boc le-a spus unor apropiaţi ai săi că preferă apariţii mai sobre la B1, şi nu la OTV, pentru că Realitatea şi Antena 3 scot tot felul de picanterii din apariţiile sale. Acesta a fost un indiciu. Al doilea a fost Legea Cojocaru.

*Într-o discuţie cu Traian Băsescu, atunci când se zvonea că nu mai vorbeşte cu Emil Boc, după anunţul cu tăierea salariilor şi pensiilor, l-am întrebat de ce nu mai apare şi mi-a spus să-l sun pe Boc „să mai ia şi el bobârnace”. L-am sunat pe Boc, dar nu mi-a răspuns. Nu ştiu dacă azi cei doi îşi mai vorbesc, dar sunt sigur că se va termina urât. Am sunat-o pe secretarea lui Boc, iar aceasta mi-a spus: Vă aşteptaţi să mai vină la voi după campania cu Legea Cojocaru?

.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.