O aeronavă Tupolev Tu-154 cu 92 de persoane la bord s-a prăbușit s-a prăbușit duminică în Marea Neagră la un kilometru jumătate de țărm. În avion se aflau membrii celebrului cor al Armatei Rusei, militari şi jurnalişti.

Aceştia se îndreptau către Latakia, în Siria, unde ar fi trebuit să susţină un concert de Crăciun pentru militarii ruşi staţionaţi la baza militară Khmeimim. Printre victime se afla şi compozitoul şi dirijorul corului, Valery Khalilov. Locotenentul general Khalilov, de origine uzbecă, a dirijat în repetate rânduri corul de la parada de 9 mai, de „Ziua Victoriei”, organizată în Piaţa Roşie din Moscova, scrie Adevărul.

De altfel, autoritățile ruse au anunțat că din cele de persoane aflate la bord, 64 erau componenți al Corului Armatei Roșii.

Vladimir Putin a decretat doliu naţional.

Corul Armatei Roşii a fost înfiinţat în 1928 şi a avut un rol important în istoria Armatei ruse. În 1990, a cântat la Zidul Berlinului, alături de Roger Waters de la Pink Floyd.

Ansamblul artistic a avut turnee în toată lumea şi a ajuns şi la Bucureşti, cel mai recent spectacol fiind susţinut în 9 octombrie 2016 la Sala Palatului din București

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.