Toți țiganii din lume ar putea primi cetățenia indiană. Declaratia, care are sanse sa ramana in istorie, ii apartine ministrului de externe de la New Delhi.

Potrivit oficialului, guvernul indian pregateste recunoasterea intregii comunitati de romi, ca parte a diasporei indiene. La noi, reactia nu a ramas fara ecou. „Si noi vrem sa fim indieni!„, spun tiganii romani, iar autointitiulatul rege international al romilor, Dorin Cioaba, este primul dintre ei.

„Voi sunteti fiii Indiei, care ati migrat si ati trait in conditii grele de-a lungul veacurilor. Marea comunitate de 20 de milioane de tigani traieste in mai mult de 30 de tari si toti sunt urmasi ai strabunilor nostri” – a spus ministrul in cadrul unei intalniri cu delegati ai romilor din toata lumea.

Sushma Swaraj, ministrul indian de Externe: „In Rusia, Bulgaria si Romania, se numesc tigani. Romii au trait, in vremuri
de demult, in nordul Indiei. Frati si surori romi, India de azi progreseaza si va asiguram ca va vom sprijini continuu pe voi, fratii si surorile noastre rome.”

Sursa- PRO TV

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.