Societatea Telekom Romania Communications SA a pregătit o manevră interesantă pentru a scăpa de 24 de proprietăţi imobiliare, clădiri de birouri care însumează o suprafaţă totală de 46,5 mii de metri pătraţi, situate în zonele centrale din Râmnicu Vâlcea, Bucureşti şi în alte oraşe importante, respectiv Bacău, Constanţa, Oradea, Ploieşti, Sibiu sau Timişoara. Ceea ce ne face să crede că numele cumpărătorului este deja cunoscut este faptul că termenul la care va avea loc licitaţia de vânzare este 17 august, ofertele fiind depuse „în plic închis”,  în condiţiile în care societatea de comunicaţii a hotărât să publice vânzarea „la pachet” a celor 24 de proprietăţi. pe 7 august. „Fericitul” cumpărător va trebui să plătească in jur de 26,3 milioane de euro pentru ele, acesta fiind preţul de pornire.
Spaţiul de birouri vândut la Vâlcea are 2.094 de metri pătraţi, fiind situat pe strada Henri Coandă şi o suprafaţă construită de 519 metri pătraţi, plus un teren de 1.500 de metri pătraţi. Suntem curioşi dacă următorul proprietar al clădirilor este tot un apropiat al Telekom, în acest caz manevra fiind una care miroase a spălare de bani sau un aliat strategic al Germaniei, şi în acest caz mirosim praf de puşcă.

Telekom Romania Communications şi Telekom Romania Mobile Communications sunt noile denumiri ale operatorilor Romtelecom şi Cosmote România, schimbarea fiind parte a procesului de adoptare a brandului „Telekom”, al grupului german Deutsche Telekom. Deutsche Telekom deţine 40% din OTE Grup (Grecia), acţionarul majoritar al celor doi operatori telecom locali, care în 2013 au avut afaceri cumulate de 1,07 miliarde de euro.
Impact real

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.