Susținătorii lui Nicușor Dan ies în stradă. Pe Facebook a fost creat un grup care susține renumărarea voturilor, după ce au apărut acuzații de fraudă electorală în Sectorul 1. 

„Cineva trebuie să apere democrația. Cineva suntem noi” este mesajul celor care vor să iasă în stradă sâmbătă, la ora 15:00. Concret, ei se luptă pentru a renumăra voturile din Sectorul 1, unde Clotilde Armand, candidata USB, s-a culcat seara primar și s-a trezit dimineața devansată de candidatul PSD, potrivit dcnews.ro.

Iată mesajul grupului de Facebook:

„Ne vedem sambata de la ora 15:00, pentru a apara statul de drept.  Procesul democratic este compromis daca modalitatea de a vota este fraudata. Solicitam de urgenta renumărarea voturilor pentru a pastra integritatea procesului democratic, atat in Romania, precum si in relatia Romaniei cu statele membre din UE si in afara granitelor statelor UE. Există suspiciuni că în sectorul 1 din București s-au comis fraude electorale. Solicităm Biroului Electoral Central și unităților din teritoriu să solicite renumărarea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem să avem certitudinea unui vot corect, într-un stat de drept care funcționează și în care instituțiile aflate în serviciul cetățenilor respectă legile în vigoare. Până când aceste lucruri se vor întâmpla, ne întâlnim pentru a comemora democrația în România. Statul de drept este definit ca fiind „tipul de regim politic în care puterea statului se afla încadrată și limitată de către drept”. Iar acesta necertitudine in legatura cu insusi procesul democratic de alegere a reprezentatiilor este un atac la statul de drept”.

 

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.