Romanii cu averi secrete au intrat in atentia Fiscului, astfel ca 50 de persoane cu conturi la HSBC Elvetia vor fi controlate de inspectori, scrie ziare.com, citând Digi24.

Banca HSBC Elvetia se afla in centrul unui scandal international, fiind acuzata ca a obtinut profituri importante din administrarea unor conturi secrete de peste 100 miliarde de dolari ale unor organizatii criminale, traficanti de arme si diamante, lista deponentilor incluzand si familii regale si miliardari influenti.

Potrivit unui raport publicat de International Consortium of Investigative Journalist (ICIJ) in februarie 2015, banca elvetiana a ajutat peste 100.000 de indivizi si companii din 200 de tari sa eludeze fiscul, ascunzand identitatea deponentilor.

Raportul ICIJ are la baza o lista de clienti ai HSBC furnizata de un fost angajat al bancii, Herve Falciani, care a parasit institutia in 2008. Statul elvetian l-a pus sub acuzare pentru spionaj industrial si incalcarea legislatiei privind secretul bancar.

Conform raportului, circa 220 de clienti ai HSBC Elvetia, cu conturi totale de 1,3 miliarde dolari, au legatura cu Romania, iar 11 au cetatenie sau pasaport romanesc.

sursa- ampress.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.