INGREDIENTE
GULIE 2-3
CEAPĂ 1-2
CHIMEN
SARE
PIPER
BOIA DULCE
FĂINĂ ALBĂ
ULEI
PĂTRUNJEL VERDE
Pe cât este de ușor de preparat, pe atât e de gustoasă.
Punem puțin ulei la încins, în care adăugăm pentru 2-3 minute chimenul boabe. Călim chimenul după care adăugăm pentru alte 2-3 minute ceapa dată prin răzătoare. Adăugăm apoi o lingură de făină albă și o linguriță de boia dulce. Amestecăm După puțin timp, stingem cu o cană de apă. Adăugăm guliile trase prin răzătoare și mai completăm cu apă. Lăsam la fiert circa 30 de minute. În final adăugăm un pumn bun de pătrunjel verde tocat mărunt.
Pentru cine nu ține post nu strică să adauge la începutul fierberii un piept de pui tăiat cubulețe, iar la servire o lingură bună de smântână.
Ideal de servit cu crutoane sau coajă de pâine coaptă bine bine.
Nu vă zgârciți la chimen. Dă un gust minunat supei. Însuși împăratul roman Iulius Cezar, l-a introdus obligatoriu în dieta soldaţilor săi pentru a-i feri de bolile infecţioase.
Poftă bună!