Deși este greu de crezut, la București și Cluj se trăiește mai bine decât la Paris și Milano. Concluzia aparține specialiștilor care au calculat mai mulți indici.

Așadar, calitatea vieții din Cluj-Napoca este mai bună decât cea a vieții în orașe precum Parisul, Budapesta sau Milano, este concluzia unui studiu internațional, publicat pe site-ul numbeo.com. Acest studiu a luat în calcul indici precum costurile vieții de zi cu zi, prețurile proprietăților imobiliare, infracționalitatea, sistemul de sănătate sau poluare. Clujul a obținut un punctaj excelent la capitolele siguranța locuitorilor și poluare.

Potrivit Romania Libera, în clasamentul mondial, Capitala Europeană a Tineretului din acest an se află pe poziția 57. Alături de Cluj, în clasamentul mondial al primelor orașe din lume în privința calității vieții este și  Bucureștiul, care se află pe poziția 82. Primele trei poziții la nivel mondial sunt ocupate de Zürich din Elveția, Canberra din Australia și Ottawa din Canada, scrie ampress.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.