„Aveţi un telefon? Telefonul meu sună până se încinge”, spune Stelian Tănase în primele minute ale interviului gandul.info, în care vorbeşte despre presiunile politice care se fac asupra sa, în calitate de preşedinte-director general al Televiziunii Române.

„Aveţi un telefon? Telefonul meu sună până se încinge”, spune Stelian Tănase în primele minute ale interviului în care vorbeşte despre presiunile politice care se fac asupra sa, în calitate de preşedinte-director general al Televiziunii Române. „Nu că le-am simţit, le-am auzit, s-au făcut la mine presiuni insistente vizavi de diferite decizii, pe care ar trebui să le iau, de pildă acuma mi se cere capul lui Sorin Avram (n.r. realizatorul emisiunii de dezbateri politice „Vorbeşte liber!”)”, spune pentru Gândul şeful TVR, care adaugă că imixtiunile vin „din zone foarte înalte, de la PSD”. „Nu mă descurc, pot să vă spun cu toată onestitatea. Iar acum când ne apropiem de campanie este aproape o isterie, e un fel de balamuc”. În acest moment, vulnerabilităţile televiziunii publice sunt atât de ordin politic, cât şi de natură economică. TVR are datorii istorice de 800 de milioane de lei, dintre care mai mult de jumătate la bugetul de stat, iar şeful postului public spune că a discutat cu premierul Ponta despre o amnistie fiscală pentru TVR şi chiar despre închiderea postului public, pentru ca apoi să poată fi redeschis restructurat. Tănase înclină spre soluţia radicală a închiderii postului public şi susţine că a discutat aceste variante şi cu premierul Victor Ponta, iar acesta a fost „sensibil, adică i s-a părut scenariul plauzibil, mai ales că există şi alte exemple, nu inventăm noi roata”. Tănase mai spune că premierul Ponta i-a promis că astfel de măsuri vor fi luate după alegerile prezidenţiale.

loading...

1 COMENTARIU

  1. du-te, bre, si te-mpusca, esti asa de volatil si subversiv! parca erai bolnav de inimioara, ai nevoie de porcoiul ala de bani pe care sezi si de altii pe care ii obtii facand pe echidistantul? ti-ai pus toti prietenii titulari de emisiuni „grase”!a, si sa nu uit, moise a fost la comisia de etica in momentul cand a participat la mitingul unui partid?(pdl) aud, tanasica, c–va mica?//////////

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.