Stelian Tănase, fost şef TVR, remarcă  cum  cei care se pretindeau mari jurnalişti care i-au susţinut  pe Victor Ponta şi Gabriel Oprea se leapădă  de cei doi şi laudă mişcările de stradă care au dus la demisia acestora.

Ba fac ediții speciale maraton pentru a arăta ce se petrece în stradă.

Stelian Tănase spune  că asistăm la un spectacol de „striptease în fața a milioane de telespectatori”.

„Din vinerea neagră 30 oct. dar mai ales după demisia lui Ponta, persoane publice care au păcătuit susținîndu-l 4 ani cu fervoare pe demisionar, se dezbracă de caracter și încearcă să-și vopsescă gardul. Schimbă masca și repertoriul. Pontiști declarați, parteneri de talkshow-uri care 4 ani au pupat zgomotos mîinile fostului premier și i-au ridicat statuie, întorc foaia. Il dau repede uitării. Îndrăznesc să îl critice pe fostul lor stăpîn din Palatul Victoria. Acum deplîng ca îngerul apocalipsei nedreptățile, corupția, birocrația, care au scos lumea în stradă. Ca și cum nu știau dinainte”, scrie fostul şef TVR pe blogul personal.

„După ce au fost prieteni cu el, l-au insoțit în deplasări oficiale în străinătate, au fost portavocea lui. După ce l-au poftit de cîte ori a vrut Ponta să se audă vorbind, să-și latre adversarii politici și presa neprietenoasă. Să dea din mîini, să mintă, să terfelească reputația cuiva. Ei bine, acum se dau drept altcineva. Fac pe apărătorii protestelor din Piața Universității care, întîmplător, l-au doborît chiar pe protectorul lor. Sunt înduioșat. Ce ingratitudine! Il deplîng pe Ponta. Foștii lui argați și scribi de casă se deghizează în grabă, din Pantalone devin Mascalțone. Sunt jurnaliști care mi-au sărit la beregată din ordin numai că am îndrăznit să îl critic pe Ponta într-o împrejurare. O listă cam lungă”, mai scrie Stelian Tănase.

„Destui se leapădă în public de o haină și îmbracă alta. Speră că nimeni nu bagă de seamă. Cum fac actorii care trec din actul unu în actul doi. Încearcă să se dea drept altcineva. În mass-media turpitudinile, diversiunile, sperjurul, jocurile de culise apar fff ușor la suprafață, pentru că se petrec la vedere. Nu le va fi prea ușor să se camufleze și să apară mîine deghizați în Fecioara Maria sau în Petrache Lupu de la Maglavit. Totul aici este memorat în arhive, este pe online, oricine poate scotoci să vadă ce a zis X sau Y despre Ponta sau despre Oprea, despre Șova sau Vanghelie, despre Udrea sau Băsescu. Dovezile sunt peste tot, numai să le cauți și să le repui în circulație. Sunt destui jurnaliști care se resetează și își creează o nouă imagine, firește diferită de cea reală. Vor reuși mai bine decît politicienii pentru că sunt experți în imagine, propagandă și spectacol. Se ajuta mai mult între ei. Politicienii mai au parte și de proteste în stradă, de alegeri – care îi mai triază. Nu e cazul jurnaliștilor. Ei sunt eterni. Mulți au fost în cîrdășie cu Ponta&Oprea, cu Băsescu&Udrea&Co. Cei mai in virstă cu Năstase&Co. Și-au clădit carierele călcînd peste cadavre politice. Acum moralizează, predică, dau lecții. Iau atitudini mesianice, propovăduiesc, explică de ce s-a revoltat România. Riscăm să îi vedem mîine ca învățători ai neamului”, scrie Stelian Tănase, care mai susţine că este nevoie şi de o primenire a presei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.