Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a declarat că Laura Codruța Kovesi este susținută în continuare de Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef european, iar acest lucru nu se poate schimba de la legislatura trecută la cea prezentă a forului UE.

Reluarea discuțiilor și a votului sunt excluse, mai spune liberalul.

„În Parlamentul European orice decizie este luată într-o legislatură este valabilă și în următoarea legislatură și acest principiu se aplică inclusiv procesului legislativ. Sunt multe legi pe care le-am votat în comisiile parlamentare și acum le votăm în plen, nu reluăm mereu procedura de la zero. Așa funcționează procedura”, a declarat europarlamentarul PNL, care este și vicepreședintele grupului popularilor-europeni (PPE).

El a explicat că doar cei trei negociatori ai Parlamentului European cu Consiliul UE privind numirea procurorului-șef european s-au schimbat, în urma alegerilor.

„Negocierile nu vor fi afectate, deoarece indiferent cine vor fi negociatorii, ei vor trebui să apere poziția Parlamentului European, care este foarte clară: Laura Codruța Kovesi este candidatul nostru. Indiferent cine vor fi negociatorii, poziția Parlamentului European va fi aceeași, iar negociatorii vor trebui să o apere și vor avea zero spațiu de manevră de a divaga de la poziția parlamentului European”, a spus el.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.