Şeful SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, şi Najib El Lakis, membru în Consiliul de Administraţie al societăţii, au fost arestaţi preventiv, în dosarul privind manipularea pieţei de capital şi delapidarea societăţilor de investiţii financiare, alte trei persoane fiind cercetate sub control judiciar, potrivit mediafax.

Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru Dragoş Bîlteanu, preşedinte al Consiliului şi director general al SIF Banat-Crişana şi Najib El Lakis, membru în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana.

De asemenea, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar a celorlalte trei persoane care fuseseră reţinute în acest dosar – Adrian Victor Prodan, avocatul Nicolae Mergeani, membri în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia şi Stere Gardan.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Timiş.

Dragoş Bîlteanu – preşedinte al Consiliului şi director general al SIF Banat-Crişana, Najib El Lakis – membru în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana, Adrian Victor Prodan, avocatul Nicolae Mergeani, membri în Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, şi Stere Gardan fuseseră reţinuţi de procurorii DIICOT, care au audiat, în acest caz, 25 de persoane suspectate că ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), de unde au transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar şi că s-ar fi implicat în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Printre cei audiaţi a fost şi tatăl lui Dragoş Bîlteanu, Gheorghe Bîlteanu, membru în Consiliul de Administraţie al SIF Muntenia. În timpul audierilor, lui Dragoş Bîlteanu i s-a făcut rău, la sediul DIICOT fiind chemată o ambulanţă pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Cele 25 de persoane au fost audiate după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au făcut, luni, 31 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Arad.

Potrivit DIICOT, în perioada 2012-2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional care urmărea obţinerea de sume de bani de la SIF Banat Crişana SA şi SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/traficării). Ulterior, banii au fost transferaţi prin intermediul mai multor offshore-uri, controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, pentru a ascunde provenienţa acestora.

loading...

3 COMENTARII

 1. cand veniti si la mine, adica la subsemnatul Ceocea, mare presedinte la SIF 2? Veti vedea ca ceilalti sunt mici copii pe langa ce am facut eu cu avutia papagalilor de actionari? Am riscat dar am castigat, nu credeti, CERCETATI!!!!!
  Nimeni nu poate ajunge la banutii mei bine ascunsi in cutiile de valori din buncarele bancilor 🙂
  Nu sunt fraier sa ii tin in conturi bancare 🙂

  • Intrebari pentru utecistul ceocea:
   – nu exista un conflict de interese major in conditiile in care aceeasi avocati erau angajati de SIF1, SIF4 si SIF2 in conditiile in care SIF-urile ar fi trebuit sa actioneze in cuncurenta?
   – ASF a verificat aceste aspecte?
   – auditorii ce parere au?
   – cu i-a gasit ceocea pe acesti avocati? ce i-a recomandat de a ajuns sa-i angajeze?
   – intrarea lui Hrebenciuc junior in CA a avut legatura cu angajarea avocatilor?
   – ce alte operatiuni efectuate de SIF au beneficiat de consultanta acestor avocat?

 2. Pina de curind, fostii angajati si apropiati il considerau pe Ceocea ca fiind „cel mai mare mincinos pe care l-am cunoscut vreodata”
  Expresia este reala si apartine unui fost sef devenit fost angajat si apoi somer , al d-;lui Ceocea.
  De curind separea ca pozitia de sef incontestabil al mincinosilor a fost preluata de un fost ginalist al campaniei prezidentiale.
  Iata ca Ceocea incearca sa-si reia coroana de mincinos sef.
  Individul a fost secretar judetean UTC, deci a avut parte de o pregatire intensa in tehnica de a te face din vorbe,
  Aceata abilitate precum si relatiile cu fostii tovarasi urcati in timp pe scara sociala l=a facut sa urce in ierarhia SIF2 de la un simplu angajat candidat la disponibilizare, la starea de presedinte SIF.
  Cu abilitatea deprinsa din cariera politica i-a eliminat pe cei 2 Presedinti dinaintea lui.
  Matei Alexandrua a fost eliminat din Ca pentru ca avea prostul obicei de a se mai opune deciziilor luate in Ca si de a-si nota hotaririle adoptate si indraznea sa urmareasca modul in care erau aduse la indeplinire.
  A fost tirit in procese timo de ani de zile. O soarta pe care Ceocea a considerat ca si-o merita cel care a condus SIF2 in timp ce avea conturile blocate si a rezolvat problemele generate de avalizarea unor bilete la ordin de catre un alt geniu financiar.
  Oameni inlaturati care au asigurat functionarea normala a SIF 2 au fost inlocuiti cu altii dupa chipulsi asemanarea lui Ceocea. Vicepresedinte este un om cu vaste cunostinte pe piata de capital. Afost u[timul director general al societatii GELSOR apartinind lui SORIN oVIDIU vINTU, si a fost implicat in FNI, FNA si Fondul Gelsor.
  Apropo este si fiul fostului sef al SRI Bacau.
  Un alt tinar talent , o speranta a finantei mondiale, cooptatla conducerea SIF2 , inainte de a implini 30 de ani, care promitea sa aiba o cariera de succes, dar care aete im prezent alaturi de tatal sau intr-o celula confort sporit, este tinarul Hrebenciuc.
  Este de la sine inteles ca acest tinar de talent care si-a folosit cunostintele pentru a incerca sa-si insuseasca ZECI DE MII DE HECTARE DE PADURE, a luptat de asemeni din rasputeri pentru interesele actionarilor SIF2.
  Culmea. Avocatii clanului Hrebenciug au devenit si avocati ai SIF2.
  Si mai interesant, SIF2 a devenit foarte interesat sa preia un pachet semificativ la societatea care administra SIF4, pentru . Nu credem ca a facut acest lucru pt ca sefii SIF2 sa participe alaturi de Bilteanau la devalizarea SIF4.
  Fara indoiala a fost o investitie facuta pt binele actionarilor SIF2.
  Cred ca mai tirziu sau mai devreme vor fi devoalate secretele legaturii ombilicale SIF2- BANCA TRANSILVANIA, Ceocea-Ciorcila.
  Iar acest Ceocea clipeste feciorelnic si nevinovat si incearca sa ne mai prosteasca odata vorbind despre RISC REPUTATIONAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.