Home Mancare Secretele curei cu fructe şi legume

Secretele curei cu fructe şi legume

by Ioana Popescu

Fructele şi legumele reprezintă o soluţie foarte bună pentru vegetarieni dar nu sunt, nici pe departe, soluţia miraculoasă în curele de slăbire. În schimb, fructele şi legumele ne oferă şansa de a ne detoxifia organismul timp de două-trei săptămâni, urmând ca după aceea să revenim la un regim alimentar normal.

În alimentaţia de zi cu zi este normal să consumăm fructele dimineaţa pe stomacul gol şi nu este recomandat să le combinam cu nimic altceva. Eventual, ele pot fi urmate tot de carbohidraţi proveniţi din glucide precum mierea, dulceaţa sau compotul de fructe. Printre fructele binevenite pentru organism se numără pepenele, citricele sau ananasul. Acestea accelerează, dimineaţa, procesul de ardere calorică a alimetelor consumate în ziua anterioară şi revitalizează procesul de digestie al zilei ce urmează. Există şi fructe al căror consum în exces poate deveni un duşman al dietelor precum strugurii şi cireşele. Acestea au un procent crescut de glucide ceea ce înseamnă că trebuie consumate cu moderaţie.

Este total contraindicat să consumăm fructe la desert, adică după ce am mâncat alte tipuri de alimente, în special proteine şi lipide.

Curele de fructe sau legume nu au contraindicaţii, cel mult pot creşte aciditatea din organism provocând stări de hiperaciditate şi dureri de stomac. Acest lucru se poate remedia însă dacă, după fructe, mâncam o felie de pâine prăjită sau pesmet.

Este important să ştim că un avantaj al consumului constant de fructe este reducere riscului de cancer de colon. Fibrele din fructe au calitatea de a accelera tranzitul intestinal şi de a stimula producerea de acizi graşi care au efecte antitumorale.

De asemenea, persoanele care suferă de migrene repetate trebuie să ştie că vitaminele şi fructoza sunt adjuvanţi perfecţi pentru terapiile antialgice.

Fructele şi legumele crude sunt unul din cei mai mari duşmani ai celulitei, care nu este altceva decât o inflamaţie a tesutului conjunctiv cauzată de toxinele din alimentaţie : mezeluri, zahăr, aditivi alimentari, prăjeli, exces de carne, dulciuri şi cafea.

Curele de fructe sau legume sunt indicate cel putin de doua-trei ori pe an, mai ales după perioadele de exces alimentar. In regimul zilnic, fructele şi legumele nu trebuie să ne lipsească din alimentaţie, cu precădere în prima parte a zilei, pe stomacul gol.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.