Deputatul Sebastian Ghiță susține într-un interviu pentru Adevărul că actualii șefi de la Justiție au făcut o treabă foarte bună fiind meritul exclusiv al premierului care ar trebui să fie noul președinte al României:

Credeţi că Victor Ponta va candida la alegerile prezidenţiale din această toamnă?

Sper ca Victor Ponta să candideze şi să câştige alegerile prezidenţiale. E un om care învaţă cu o viteză impresionantă. Trei  ani l-au pregătit să înţeleagă ce înseamnă statul: dreptate, în primul rând, pentru toţi, dar şi bunăstare.

Care sunt realizările lui Victor Ponta, din punctul dvs. de vedere? Care sunt atuurile care il califică pentru a fi preşedinte de ţară?

Lista e lungă, dar reţin doar câteva aspecte. Dincolo de ce a facut pentru economie, dar şi pentru cei mai loviţi de criză, prin activitatea de guvernare, cred că Victor Ponta a făcut foarte multe pentru Justiţie: bugete mai mari, numiri de specialişti şi oameni fără pată precum Codruţa Kovesi, Robert Cazanciuc şi Tiberiu Niţu; Alina Bica, reforma la Antifraudă, cele mai bune MCV-uri pentru România, o relaţie instituţională excepţională cu ICCJ şi chiar şi cu doamna Lidia Stanciu; a sprijinit ANI, care face în prezent un sistem informatic de 7 milioane euro etc. Apoi, Victor Ponta a arătat că poate construi la nivel internaţional, fie că vorbim de Statele Unite ale Americii sau de Bruxelles. A construit o relaţie foarte bună cu prim-miniştri din regiune. S-a impus la nivelul PES, a deschis România spre ţări precum China sau Japonia. De asemenea, Victor Ponta are capacitatea să găsească metode cu care să împingă societatea înainte. A dovedit că poate găsi consens pentru majorităţi guvernamentale şi a arătat flexibilitate în negocierile politice.

Ce priorităţi trebuie urmărite în continuare? Ce mai trebuie făcut?

România trebuie totuşi să avanseze rapid pe drumul reformelor. Rezum aşa: Competitivitate, Competiţie, Competenţă. Acesta este noul C3 al României. Partidele politice trebuie să se schimbe rapid sau vor face loc altora noi. Culmea este că PSD, care pare mare şi greoi, se schimbă cel mai repede! Ponta a venit deja cu oameni noi acceptaţi de greii partidului. Apoi, ca ţară, mai trebuie să lucrăm la reguli şi proceduri. Transparenţă. Asta ne cer oamenii. Să ştie ce facem şi cum facem. Să oprim numirile pe criterii de clientelism şi nepotism. Lipitorii de afişe nu pot conduce Romania şi instituţiile publice, doar pentru că au depus efort în campanie. Lozinca “e prost, dar e prostul nostru” trebuie să dispară! Definitiv. Partidele trebuie să devina cumva mai corporatiste. Oamenii care intră în partid trebuie să poată să se gândească la o carieră politică previzibilă. Nu pot avea ca supremă valoare pupincurismul.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.