Metrorex pregateste o noua scumpire a cartelelor de calatorie. Asta se va intampla din cauza subventiilor insuficiente pe care le-a primit institutia in acest an.

Aceasta subventie acopera 88% din nevoile companiei.

Singura solutie pe care reprezentantii Metrorex au gasit-o este majorarea tarifelor cu 10 %.

”Pentru acest an Metrorex si-a propus sa construiasca un buget echilibrat, chiar si in conditiile alocarii unei subventii mai mici, care reprezinta 88% din necesarul fundamentat si solicitat. Diferenta va fi acoperita din veniturile proprii ale companiei, care provin din transportul calatorilor cu metroul si celelalte activitaţi, precum inchirierea spatiilor comerciale sau din publicitatea la metrou. Nu vrem sa creasca foarte mult tarifele, ci cu maximum 10%, si nu vrem sa afectam cel mai important titlu, abonamentul lunar. Celelalte titluri de calatorie pot fi ajustate”, a declarat Marin Aldea, director Strategie, Planificare si Resurse in cadrul Metrorex.

Ultima scumpire a cartelelor de calatorie a avut loc in august 2012, cand tarifele au fost majorate si cu 50%.

loading...

2 COMENTARII

  1. Este cineva în măsură să explice exact care sunt cheltuielile și încasările Metrorex? Din câte știu eu circulă zilnic cam 600.000 de persoane cu garniturile de metrou. Chiar așa de mari sunt cheltuielile să nu poată fi acoperite din încasările obținute?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.