Sociologul Alin Teodorescu, membru cu state vechi în PSD, dă ca sigur un război în PSD între echipa Dragnea şi oamenii lui Sebastian Ghiţă, cu școală SRI, susținuți de instituții ale statului pe care îi numește chiar interlopi. Declarațiile au fost făcute la DIGI 24, spune cotidianul.ro.În componenţa Guvernului se află 6 miniştri care au studii la Academia SRI.

Cosmin Prelipceanu: Şi pentru că îl cunoaşteţi pe Liviu Dragnea, îl vrea sau nu îl vrea pe Victor Ponta? Dincolo de ce ne spune?

Alin Teodorescu: Victor Ponta a ieşit din politica mare.

C. P.: A ieşit pentru că a pierdut alegerile sau pentru că s-a scos singur?

A.T.: S-a scos singur. A intrat într-un cerc şi a ignorat profund partidul care l-a dus în funcţia de prim-ministru. Aproape un an de zile nu a mai fost nicio şedinţă a biroului permanent, se făceau în grupul Ghiţă-Sârbu, ca să spun aşa. În partid erau câteva linii, linii Viorel Hrebenciuc. Acum toată linia Viorel Hrebenciuc este la Ghiţă, care a zis că îşi dă demisia din partid, dar nu şi-a dat-o.

C.P.: Are o linie activă încă?

A.T.: Are o linie foarte activă în partid. Cu România, cu mafioţi şi cu finanţaţi din contracte de stat, nu faci politică. Publicul te simte, te ştie. Şi aţi văzut că publicul românesc reacţionează. Nu a spus absolut nimic de plagiatul lui Ponta, de produsele imaginaţiei sale, dar când a venit votul, execuţie.

C.P.: Şi linia Ghiţă ce spune de Liviu Dragnea? Dacă e activă.

A.T.: Va fi război.

C.P.: Război?

A.T.: Între interlopi şi finanţaţii din bugetul statului şi activişti de partid.

C.P.: Iar linia Sârbu?

A.T.: Asta a fost predată, a plecat la Curtea de Conturi.

C.P.: Şi cui i-a predat?

A.T.: Lui Ghiţă.

C.P.: Nu! Şi atunci în PSD acum există o singură linie, linia Ghiţă?

A.T.: Un singur cerc de interlopi, sprijiniţi de instituţii ale statului.

Şase doctori SRI în guvern

Alin Teodorescu a mai afirmat că linia Ghiţă este foarte periculoasă „pentru că e sprijinită de unele instituţii ale statului. Uitaţi-vă câţi absolvenţi ai Academiei SRI sunt membri în Guvern?”. Răspunsul l-a dat tot el: „Şase, vă spun eu. Doctori SRI, făcuţi foarte repede. Câţi conduc… Cine conduce Comisia electorală acum? Voicu şi-a dat demisia şi a venit altcineva, tot un doctor SRI, un om din fosta garnitură Hrebenciuc, trecut la Ghiţă. Dar să sperăm că Liviu Dragnea are putere. Îi dă… votul de duminică îi dă o legitimitate să se bată cu aceşti interlopi, nu poţi să le spui altfel. Câştigă contracte cu statul, sunt firme din diferite domenii care nu se mai prezintă la licitaţiile statului român pentru că ştiu că ori pierd în faţa unor protejaţi, ori trebuie să dea… sunt presaţi să dea un comision”.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.