Un scandal de plagiat zguduie una dintre cele mai mari instituţii academice din ţară.

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti se pregătește „să-l premieze” pe Mugurel Constantin Rusu, conferențiar universitar, acuzat de manipulare ilegală de cadavre și plagiat, prin conferirea unui titlu didactic superior. Ministerul Educaţiei se spală pe mâini, iar conducerea UMF a ignorat sesizările.

Chiar dacă în şedinţa Consiliului Departamentului I, Facultatea de Medicină Dentară, din data de 19.05.2014, s-a hotărât desfiinţarea postului de profesor universitar, acesta a fost scos ulterior la concurs de conducerea Universităţii. Pe holurile UMF se zvonește că postul scos la concurs este scos pentru a putea fi ocupat de Mugurel Constantin Rusu. La Ministerul Educației și la sediul Universității de Medicină „Carol Davila” există mai multe sesizări în care se precizează că desfiinţarea postului a fost aprobată deoareace s-a renunţat la materia respectivă, „Anatomie clinică şi topologică”.

În sesizările înaintate conducerii UMF și Ministerului Educatiei, Mugurel Constantin Rusu este acuzat că a plagiat peste 40 de scheme grafice ale unor autori străini. Fără a avea acordul autorilor, conf. univ. Mugurel Constatantin Rusu ar fi folosit graficele în lucrările sale, ştergând semnăturile autorului principal de pe imagini și însușindu-și-le. Mai mult, Rusu chiar menţionează în cărțile sale că graficele îi aparţin şi că alţi autori au nevoie de acordul său pentru a le folosi.

Mai multe pe sursazilei.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.