Serghei Karakaiev, comandantul Forțelor strategice din Rusia, a declarat că țara sa deține sisteme care pot trece de scutul anti-rachetă instalat de SUA. El făcea referire la sistemele montate de NATO în țara noastră și în Polonia.

”Evaluările specialiştilor arată că sistemele antirachetă americane aflate în curs de instalare nu vor putea rezista unui atac intens efectuat de unităţi strategice ruse”, a spus Karakiev, potrivit Mediafax.

Totodată, șeful din armata rusă a ținut să menționeze că pe teritoriul Rusiei s-au instalat siteme moderne de rachete balistice, ale căror poziții nu sunt cunoscute de ”inamici”.

„De aceea, Rusia nu intenţionează să monteze rachete strategice în regiunea Arctica; nu sunt necesare”, a arătat Karakiev.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în luna noiembrie că țara sa va consilida capacitățile nucleare strategice. Aceasta este o reacție la sistemele instalate de NATO în Europa de Est. Putin a precizat că armata Federației Ruse a dezvoltat armament care poate distruge orice instalație antibalistică.

”Rusia va lua măsuri de retorsiune în sensul consolidării capacităţilor forţelor nucleare. De asemenea, vom dezvolta propriile sisteme antirachetă. Am spus de la început că vom dezvolta sisteme de atac pentru distrugerea oricăror instalaţii antibalistice”, a spus președintele rus.
sursa- B1

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.