Federația Rusa a lansat astazi un avertisment oficial, prin vocea vicepremierul Dmitri Rogozin, aratand ca Rusia își va apăra populația din regiunea separatistă a Republicii Moldova, Transnistria, în cazul unui eventual conflict militar, titreaza agenția de presă France Presse.

„Vreau sa spun inca o data tuturor celor care gandesc diferit decat noi ca nu e nevoie sa dezlantuim o problema la granita, sa escaladam situatia, pentru ca acolo sunt cetateni ai Federatiei Ruse (…) Si nu ne puneti la incercare rabdarea, puterea”, a precizat Rogozin.

Fostul sef al diplomatiei romanesti, istoricul Adrian Cioroianu, a declarat ca avertismentul nu prezinta „nimic surpinzător”, pentru ca Rusia „se consideră responsabilă pentru cei care vorbesc limba rusă, care se consideră ruși și care și-ar dori să facă parte din Rusia”.

„În Transnistria, cum se știe, este un conflict înghețat. Va reizbucni numai dacă Rusia îi va încuraja pe separatiștii din Transnistria la acțiuni violente. Am convingerea că, din partea Chișinăului, nu vor fi violențe asupra celor de acolo”, a comentat fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu, pentru Realitatea TV.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.