Românii se cred pe locul doi în topul şoferilor din Europa, după nemţi, arată un sondaj realizat de IRES pentru cotidianul Gândul. Asta chiar dacă avem cele mai multe decese la milionul de locuitori din UE.

Românii se omoară pe capete în trafic, media accidentelor mortale survenite surclasând net media UE, potrivit datelor cuprinse în European Road Statistics 2009 şi unui studiu comparativ IRES, furnizate ziarului Gândul. Cu toate acestea, românii susţin despre ei înşişi că sunt şoferi foarte buni şi spun că doar nemţii îi pot întrece în acest clasament

Potrivit datelor cuprinse în European Road Statistics 2009, România se plasează pe ultimul loc în rândul ţărilor Uniunii Europene, privind reducerea numărului de decese survenite în urma accidentelor rutiere: 219 decese la 1 milion de locuitori, respectiv 782 decese la un milion de autoturisme, în intervalul 1990 – 2007, în condiţiile în care mediile la nivelul UE pentru aceşti doi indicatori sunt 86 de decese la 1 milion de locuitori, respectiv 187 de decese la 1 milion de autoturisme.

Foto- realitatea.net

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.